Måndag- tisdag

Trivs kanon på dagis, men har börjat bli en aning mammig om mornarna nu. Håller hårt i handen och vill helst att man ska stanna kvar. Men så fort vi går så blir han en glading säger fröknarna :).
När vi sedan ska hämta honom på eftermiddagen så vill han knappt hem utan han vill istället att man ska leka med honom en halvtimme innan man går.. vilken tur att vi oftast inte har bråttom hem. :)
Igår var pappa-Jonas i olofström och tränade.. då busade jag och Miliam, vi myste och så tittade han lite på bolibompa på tv innan han la sig vid sju- tiden. Han har börjat somna kanontidigt nu.. och vaknar endast en gång på natten och stiger sen inte upp förrän vid sex- sju. Helt perfekt ju! :)

I måndags så var Miliam hemma hos mina föräldrar.. vi var på föräldramöte på dagis, jag och Jonas. På föräldramötet gick de igenom hur de jobbar med barnen vad gäller lek och utveckling, och så visade de olika bilder på barnen där de lekte/spelade/ tog mat osv... förvånandsvärt nog så var faktiskt Miliam med på väldigt många bilder. Skoj! :D Man blir så glad av att se honom (in action) på dagis och verkligen se att han ler och har kul. :D
Under tiden som vi var där så låg han i soffan hemma hos mina föräldrar och tittade på tv.. han hade tydligen själv bett om att få gå och lägga sig vid sjutiden, i deras säng och sen somnat nästan på en gång.
Idag är det ännu en dag på dagis, får se vad som sker sedan.. inget inplanerat idag :).


Fredag

Sitter hemma nu, hämtade hem Miliam från dagis lite tidigare än vad schemat sa.. gick härifrån vid tre-tiden tillsammans med Anna och hämtade honom. Han gick hela vägen hem så det tog allt lite tid, var inte hemma förrän vid fyra.
Nu ligger han alldeles utslagen i soffan med en godispåse med lite överblivet godis i från förra helgen, var bara en klubba och ett godishalsband kvar ändå.. :)
Helg nu då.. vi har planerat att vara ute massor i helgen och leka så håll nu tummarna att det inte blir regn eller snö i helgen :P. Vi vill leka av Miliam så mkt som möjligt så att han somnar tidigt om kvällarna och vi kan plugga. :)
Ikväll ska han dock få vara vaken så länge han orkar.. men jag antar att det bara är någon timme till, kanske två och att han sen somnar som en stock som alla andra dagar då han har dagis :P
Snart är det dags att påbörja matlagningen.. hoppas fjant hinner äta innan han somnar, så vi slipper väcka honom. :)



Miliam

 

Jag älskar dig allra mest i hela världen min lilla Fjant.
Du är det bästa som hänt mig!
<3


Date med flickvännen :)

Idag åkte vi in till stan Miliam och jag.. in till stora lekplatsen (surbrunnen) och träffade Miliams söta flickvän :) Man blir alldeles varm i hjärtat som mamma när man ser hur lycklig ens lilla unge är. Han har verkligen saknat henne.. de sprang runt och lekte som tusan.. de satt jämte varandra och gungade, de busade i sanden och så fikade de tillsammans med saft och "kex-kakor" :). SÅÅ lyckliga!
Efteråt, när det var dags att dra sig och jag fråga Miliam om det var kul att träffa Liv så svarade han:
"Jaa, hon är lite söt". :D
Varpå jag frågade om han var kär i henne, och då fick jag ett självklart "ja!" som svar. :)
Tänk att även så små barn blir kära och såå glada i varandra. Det finns inget finare :).
Efter att vi lekt med Liv så gick vi in till stan och köpte fingervantar åt Miliam, sådan lite tunnare eftersom de frågat efter det på dagis.. och sen fikade vi tillsammans med pappa- Jonas uppe på briggen.
Dammsugare och chokladmuffins :) med varm choklad.


Fredag

 
Han har blivit så lång min (lilla) fjant.

Har inte uppdaterat på någon vecka nu.
Miliam har gått en hel vecka på dagis, heltid nu. :) Och det funkar kanon.. det enda som inte funakr så bra är det där med blöjorna, o jag gillar det inte men jag får ha tålamod. Nytt ställe och ny omställning gällande nästan allt.. boende, bebis och så vidare.. vi har iallafall kommit överens med dagis om att Miliam kan få ha blöja när de är ute, men de ska säga till honom att han MÅSTE berätta när han behöver kissa och så. För det är ju så att de är ute istortsett hela dagarna.. vilket betyder att han har blöja istortsett hela dagarna. :S och jag vill verkligen inte att han ska behöva ha det! Men ett tag framöver är okej... sen hoppas jag han kommer iordning och så :)

Han vill inte sova heller, på dagis, men det gör inte så mycket.. han är så trött bara när han kommer hem vilket inte alls är skoj.
Vi vill ju leka, busa och träffa vår lilla fjant.. men en- max två timmar efter att han kommit hem från dagis så sover han som en stock.. så det är ju inte mycket tid vi får tillsammans med honom. Men vi har ju hela helgerna iallafall.. ingen stödfamilj längre alls :) och det är ju skönt det iallafall.

Idag har mormor o morfar varit här och hjälpt till med det sista som skulle upp på väggarna och så. Vi åt pizza,.. vilket Miliam ÄLSKADE. Han åt tre stora pizzabitar :O. Sen när vi kom hem till lägenheten så la han sig i soffan jämte mormorn och tittade på pettsson o findus. Han hann se ungefär halva och sen somnade han. :)
Antar att han kommer vakna tidigt imorgonbitti.. lite jobbigt, men man klarar väl det med :)

Såvida inte lillasyster kommer inatt eller imorgon så ska vi leka o busa som tusan... eftersom vi missat så mkt umgänge nu i veckan :).


Måndag

 

Första "riktiga" dagen på dagis!

Idag har allvaret börjat för våran lilla fjant, och det märks. Vi har fått hem tre par smutsiga byxor + kalsonger idag. Och så har han knappt gjort ner sig någonting alls under inskolnigsveckan :( Men det är sånt som händer och det är bara att tvätta- vilket Pappa- Jonas har gjort hemma hos sin mamma idag eftersom att vi inte har tvättid förrän den 14e. :(
Men annars hade det gått kanonbra på dagis. Imorse så lämnade vi honom tillsammans, och han vinkade av oss utan problem :) han hade lekt och busat och inte varit ledsen alls. Däremot hade han VÄGRAT sova idag, utan han höll sig vaken ända tills vi kom utan att visa minsta tecken på trötthet. Sen så fort mamma kom så kom även tröttheten fram.. då frågade han direkt efter tutten och så ville han bli buren. Men han fick åka vagnen istället..
Efter att vi kommit hem så var han vaken en stund. Pappa- Jonas åkte till sin träning runt halv sex- sex och då la vi oss i soffan o kikade på tv, det dröjde inte allt för många minuter förrän lillfjanten somnade jämte mig. Jag ringde o kollade med Jonas och vi kom överens om att försöka låta honom fortsätta sova inne i sin säng och då sova för natten, eftersom att han inte sovit middag och hade varit en heldag på dagis ensam och lekt. Och nog tusan sover han fortfarande :O Känns heltokigt. Men han var ju trött förstås.. imorgon blir det dagis samma tid. Får se hur det går imorgon då.. lika bra eller bättre hoppas vi givetvis på :).


Söndag

Igår så var vi på kalas hos Martina, det är My som fyller 1 år :)
Miliam sov ju hos mormor och morfar så vi träffade honom igen först på kalaset.. han hade tydligen fått bada ytterligare en gång innan de åkte dit. På kalaset busade han som tusan med alla kusinerna, och han var superduktig på att gå på toaletten o kissa. En gång missade han det och det kom i byxorna.. men det var ju såå mycket folk, och sååå mycket leksaker, så det var ju itne så konstigt att det hände en olycka? Resten av kvällen gick ju hur bra som helst :).
Runt sju- åttatiden så gick vi ut en runda på stan Miliam, jag och pappa-jonas. Det var ju kulturnatten.. men det struntade vvi ganska mkt i.. det var ändå så kasst väder. Men vi gick inom sisesta och åt iallafall, Jonas åt kebabpizza och jag kebabatallrik. Miliam smakade av oss båda + en massa pizzasallad. Tänk att han faktiskt ORKADE mat efter alla de kakorna och tåtbitarna på kalaset? ;)
Sen åkte vi iallafall hem, Miliam var kanontrött.. han hade inte sovit midag på dagen heller. Inte mer än i någon minut i morfars bil påvägen till kalaset.
Han somnade på en gång i bilen och sov sedan vidare i sin säng efter att ha ätit en flaska välling. Han kom in till oss runt halv sju imorse och somnade om.  Nu ligger både han och Jonas och sussar.. jag ska väcka dem runt nio, för idag ska vi på massa loppisar. Först till svängsta förskola kl 10.. och sen vid 13 så är det bytardag i mjällby skola :).

Fredag- Lördag



Inskolning dag 5

Även idag har det gått kanon. Jag (mamma) kunde inte följa med o lämna på dagis tyvärr, så det blev pappan som gjorde det. Men det hade gått hur bra som helst. Miliam gav honom en kram i dörren och sa hej då utan minsta ledsna min eller tår :).
Dagen hade sedan fortskridit bra, och när jag kom på eftermiddagen för att hämta Miliam så hade jag hans mormor med mig. När han såg henne så skulle han visa upp en massa leksaker och allt för henne.. superstolt var han över sitt nya dagis :). Det kommer gå jättebra nästa vecka, det känner jag på mig. TROTS att de inte kan vara lika positiva som mig på dagis.. hela tiden säger de till mig "Det kommer bli ett bakslag". Säger jag: "Åh, vad skönt att det gick så bra att lämna" så får jag det svaret. Säger jag: "Åh, vad bra att han inte kissat ner sig idag." Så får jag det svaret.. jag är medveten, öppen och jag blir inte besviken om det händer. Men NU går det ju bra? Det trodde jga inte.. jag trodde absolut inte att inskolningsveckan skulle gå SÅHÄR bra.
Därför är jag väldigt positiv.


Iallafall... efter att vi hämtat Miliam i fredags så åkte vi hem till min mammas moster- Maja. Där fikade vi och pratade lite, sen somnade Miliam på kökssoffan. Han fick sova i någon timme, sen väckte jag honom för att vi skulle åka. Men först fick han välja en boll som Maja virkat. Han blev kanonglad för sin boll :D.
Sen åkte vi hem till mormor och morfar.. där vi åt lite frukt och sådär, sen bar det av till biltema med morfar.
Bilturen gick kanon, och jag somnade till lite i slutet på resan, men vaknade när vi närmade oss av att Miliam började ropa "Vakna mamma, vakna (!) vi är framme!" Haha.. är vi kanske på biltema på tok för ofta när han till och med börjar känna igen det? :P
På biltema fick han en docka.. en alldeles egen liten bebis som han kan mata, natta osv.. han fastnade för den direkt, och jag hoppas att den kan fungera nu när lillasyster kommer. Så att vi har "varsin" bebis eller vad man ska säga.
Han fick även låtsasfrukt att ha hemma hos mormor och morfar att leka med :).
På kvällen så åt vi middag hos mormor och morfar- kalops. Och sen duschade ajg och Miliam av oss,. det är ju enklare att göra det hemma hos mamma o pappa än att göra det hemma hos oss, vi har ju fortfarande inte fått upp något draperi.
Sen bad Miliam om att få sova hemma hos mormor och morfar. Och det fick han :)..


Torsdag



Inskolning dag 4

Idag har Miliam varit själv på dagis. När han lämnades imorse så gick det över all förväntan. Han sprang raka vägen in i lekrummet med en av fröknarna och började leka med leksaksmaten därinne. Jag och Jonas gick efter för att säga hej då och svaret blev ett leende, en vinkade hand och ett hej då tillbaka :D.
Så bra har det inte ens gått att lämna honom på förskolan i svängsta någon gång, och där har han gått i ett och ett halvt år :S. Men det är kalrt, det är nya leksaker, och massa nytt att upptäcka, + att han har älskat deras utestunder något otroligt och det spelar nog en stor roll in :). Han verkar trivas hur bra som helst.
Han var själv där mellan 9-12, och när jag kom vid tolv så satt han fortfarande och åt. Han hade ätit en stor portion med soppa och två mackor + glas med mjölk. Fröknarna sa att det hade gått hur bra som helst hela dagen. Enda gången han hade blivit lite ledsen var när han var ute på förmiddagen och något barn hade tagit den cykeln som Miliam hade tänkt använda. Han hade fått ett bakslag idag gällande kisseriet, och hade kissat ner sig en gång.. men det är sånt som händer. Tur att det fanns tid att tvätta i eftermiddag :).
Sen åkte vi in till stan och handlade present till lilla My. Miliam somnade i bilen påvägen hem från stan (runt två- halv tre).. och sov ända till halv fem! Nu ligger han i soffan och äter rostad macka o ser på americas funniest homevideos. :) Han ville inte ha middag idag, får se om han kanske äter lite senare. Han har ju trots allt ätit två rostade mackor nu, så magen är ju inte tom iallafall. :)

RSS 2.0