Tisdag, 24 november.

Det låter verkligen helt otroligt, men kan det verkligen vara så att jag fått ett litet svarsleende från flickan idag?
Eller ja, inte ett utan snarare 5-6 stycken(!)
Varje gång jag pratat bebisspråk med henne med ett leende så har hon gett mig ett leende tillbaka, det kan ju inte annat än att vara svarsleenden? Trots att det är mycket tidigt..

Idag är lillflickan hela 4 veckor gammal, tiden går fort! Det går mycket fortare nu efter att hon kommit ut från värmen därinne i magen än vad det gjorde innan. Trots att det gick fort innan med.. <3<3

Torsdag- bvc

I torsdags var vi på bvc igen..
denna gången vägde Michelle hela 4030 gram,
och var 54,5 cm lång.
Hon växer supermycket och superfort lillflickan :O

Torsdag

I torsdags var vi på bvc för att mäta och väga lillan.
Nu väger hon 3660 gram och är hela 52 cm lång.
Stora flickan :)

   


Tisdag- 14 dagar!

Lillflickan har redan blivit två veckor gammal. Gud vad fort tiden går!
Hon är en supersnäll liten bebis, en matglad  och trött, men supersnäll bebis! :)
Denna veckan är vi med i tidningen :D. Igår var vi med i sydöstran och imorgon i blt :D. Så det blir till att klippa ut oss och hänga upp bilden på kylskåpet :D.
Denna veckan...

Än har inte lillasyster lärt sig så mycket nytt.. hon är ju bara 12 dagar gammal :)
Tiden går så fort,.. hon är redan 12 dagar gammal, snart två veckor!
Vi som gick och väntade o väntade på henne sista tiden.. det gick fort, men vi väntade! Jag ville ha ut henne i flera veckor, under hela oktober gick jag bara och kollade efter tecken på förlossning.. och nu är hon redan 12 dagar! Sjukt!
Hon är fortfarande världens snällaste flicka, inte alls mkt gnäll... i helgen har det varit mer än "vanligt" men fortfarande inte mkt alls. Hon har haft lite magknip o har skrikit.. men efter lite "pisk i gumpen" så har det som varit i vägen kommit upp igen både genom kräk och rap, o så har hon blivit glad igen våran lilla flicka :).
Hon både äter och sover mycket. Hon äter inte riktigt lika mycket som Miliam gjorde, men nästan! Och sen är hon väldigt trött... lite är det nog därför som hon skrikit i helgen, för hennes storebror är nog en av de högljudaste ungar jag träffat :P (antar att det är pga att han är döv på vä öra).
Bvc- sköterskan har varit här på hembesök nu i veckan,.. i onsdags. Då hade Michelle gått upp hela 300 gram sen vi åkte hem från bb.. det är bra! :D Vi ska dit på besök för vägning nästa gång på torsdag.
Sen har vi varit o visat upp lillflickan för både maja o filip och tomas o agneta. Och så kom hennes farmor med sambo hit igår (lördag) för att kika på henne :).
Nu ligger hon här i mitt knä och kikar efter att ha tagit sovmorgon ända till tio- elvatiden :D

I torsdags så var vi nere på mvc o tog foto till tidningens nyfödda-sidor. Det blev ett superfint foto på hela familjen, och det kommer i tidningen nästa vecka :)Lillasyster - Storebror

<3 Världens vackraste barn! <3


Tiden hemma :)

Jag och Michelle stannade på bb fram till runt tre, torsdagen den 29 oktober, alltså bf dagen. :) Vi åkte hem redan då pågrund av att Miliam inte fick besöka oss på bb, och jag saknade honom o ville hem. Hade han däremot fått besöka oss så hade jag nog stannat helgen ut :).
Jonas åkte hem redan på onsdagen.. han åkte hem så att storebror inte skulle behöva vara utanför.
På bb gick allt jättebra. På tisdagen bara vilade vi hela dagen,.. jonas åkte iväg en runda under dagen och jag o Michelle sov mest.
På onsdagen så traskade vi bort och gjorde höftledsundersökning på lillflickan, och så undersökte läkaren henne o hon fick ett bad av mig och Jonas. Läkaren sa att allt var helt perfekt!
På torsdagmorgonen så gjordes PKU- testet i huvudet på Michelle.. jag valde att titta bort när de gjorde det, men det gick så bra så. Hon sov under tiden och märkte inte av det alls :P De gjorde även en hörselundersökning som var jättebra. SKÖNT!
Vid tre sen så kom Jonas och hämtade oss... vi körde då inom babyproffsen en runda och sen bort till Amiralen. Tillslut så bar det av hemåt, eller ja,.. hem till mormor och morfar.
När vi kom fram så låg storebror och sov, så jag gick in och väckte honom vilket resulterade i ett hemskt humör!!
Men så tillslut så blev han glad och fick då träffa sin lillasyster. Han tyckte hon var supersöt och minsta lilla ljud som hon gjorde ifrån sig reagerade han på och sprang fram för att trösta :).
Vi stannade ett bra tag hemma hos mormor o morfar.. vi åt middag och tårta. Mmm.. :)
På fredagen så gick vi hem till martina, oscar, embla och my en runda. Jättemysigt... vi tog en runda på stan och så åt vi god lunch där.. :)
Helgen har gått jättebra, Miliam har myst massor med lillflickan, massa kramar, pussar och klappar på huvudet.

Idag så ringde bvc och bokade in ett hembesök. Vi bokade in onsdag kl 11.15.. efter att vi la på så började jag fundera... menar hon onsdag- imorgon.. eller onsdag- nästa vecka? :S
Det återstår att se,.. vi får se till att vara klara här vid elva imorgon fall i att hon kommer. :P haha..

Äckelpäckelnaveln trillade bort igårkväll! :D Skönt att ha den odören ur vägen, den luktade ju inte hallon direkt..


Förlossning!Klockan 01.06
den 27 Oktober 2009, föddes våran dotter och Miliams lillasyster,
Michelle Snövit Alexandra Svensson!
Hon var 49 cm lång och vägde 3245 gram.

På morgonen, runt 8.30, den 26 oktober började jag att få värkar. De kom direkt regelbundet, men de var inte speciellt starka. Vid 10-tiden började jag att klocka dem och dek om då med ungefär 8 minuters intervall. Vid halv elva kom Kim hit med fralle-frukost.. vi åt och pratade lite skit och bestämde oss sen för att fortsätta klocka värkar, även Anna kom hir lite senare, och min mamma kom vid tretiden.
Två gånger ringde jag förlossningen med ett par timmars mellanrum, de tyckte inte att jag skulle vänta allt för lnge med att komma in eftersom att jag var omföderska. Vid fem bestämde vi oss för att köra in. Min mamma körde bort till dagis och hämtade Miliam och vi satte oss i bilen- mot karlskrona (släppte först av Kim i svängsta).
Innan vi körde till förlossningen så gjorde vi ett stop på mcdonken, Jonas var rädd att det skulle ta lång tid och att han skulle hinna bli hungrig. ;P
Vid sju var vi inne på förlossningen, de körde en ctg-kurva och gjorde en undersökning som visade att jag hade ett par cm kvar på livmodertappen, men hon fick in två fingrar i den så nog var det på gång, därför gjorde hon en hinnsvepning på mig för att skynda på det lite. Men det kunde ta tid ändå sa hon.. allt från någon timme till ett par dagar så vi fick rådet att antingen ta oss en promenad på stan eller köra hem och vila. Vi bestämde oss för att åka hem, så vi packade ihop oss i bilen igen och började köra hemmåt. När vi närmade oss city gross i karlskrona så tyckte jag värkarna började göra lite ondare så jag sa till Jonas att stanna till där så kunde vi ju gå därinne lite och kolla leksakerna och sådär.. inne i affären började värkarna komma tätare och göra ännu lite ondare. Vi gick därinne i någon timme, köpte en present till Miliam från bebisen och godis. Sen bestämde vi oss för att det nog var bäst att åka in till stan för en promenad trots allt, jag orkade verkligen inte sitta i bilen hela vägen till karlshamn.
Vi gick en runda i stan i ungefär en- två timmar och ringde sen till förlossningen på nytt, de tyckte vi skulle komma in.
Vi körde direkt bort och var framme 21.45, de började med att köra ännu en ctg-kurva och göra en undersökning. Det visade att jag hade hunnit öppnas hela 4 cm och hade mkt regelbundna värkar, och bebisen hade nu fixerat sig i bäckeningången, så denna gången blev vi inskrivna och det bestämdes att vi inte skulle komma därifrån utan en liten bebis :D.
Vid 22.20 flyttade vi oss in i en förlossningssal där vi fördrev tiden genom att prata, prata, prata.. Jonas satt på msn under tiden och jag ringde ett par samtal till mamma, martina och Kim.
Vid 23.30 kom barnmorskan in igen och gjorde en undersökning,- jag hade inte öppnats mer och därför tog hon vattnet i värkförstärkande syfte. Vilket hjälpte med en gång, och vid 23.35 började jag att andas lustgas.
Vid tolv gjordes nästa ctg-kurva och efter den gjordes en undersökning (00.25), ctgn var helt perfekt och jag var nu öppen 5 cm.
10 minuter efter att barnmorskan lämnat rummet så började värkarna göra olidligt ont och lustgasen hjälpte inte längre. Jag började även känna hur det började trycka på neråt så Jonas fick ringa efter barnmorskan, först kom sköterskan men hon gjorde inget, hon frågade bara vad vi ville och när jag sa att det hade börjat trycka på så gick hon efter barnmorskan. Det verkade som att de inte trodde det kunde vara på g redan eftersom jag bara var öppen 5 cm, för tio minuter sen.
Vid 00.50-55 så kom barnmorskan in, och vid 00.59 hade jag lyckats komma upp i förlossningssängen och hon kunde göra en undersökning. Jag var nu öppen nio cm och det var dags att börja krysta- sex minuter senare fick jag upp vår dotter på bröstet.
Jag fick inte själv välja hur jag skulle föda henne. Jag hade velat göra det i samma flställning som med Miliam, men denna gången var jag "tvungen" att ha benen i en såndär gynställning. Det var fruktansvärt.. jag kände mig så fastlåst! Men det gick ju bra tillslut ändå.
Lillflickan föddes i framstupa kronbjudning och skrek med en gång. :) Hon var helt perfekt!
Vid tio över bad jag om att få krysta ut resterande mojs som var i magen eftersom jag ville bli klar och bara kunna njuta, och 00.13 var moderkakan ute. De började sy och ordna, under tiden vägde, mätte och klädde de på Michelle.
Vid 01.40 var de klara och vi blev då lämnade sjävla i rummet jag, Jonas och Michelle. Vi bara myste tillsammans i ett par timmar, sen fick vi in grattisfikat som vi smaskade lite på. Michelle fick även ligga till bröstet en stund och hon använde rätt sugteknik på en gång! :)
Vid 03.20 kollade de till oss igen. Jag hade då varit på toa vilket de tyckte var superbra och jag bad om att få duscha vilket var helt okej!
Efter jag duschat och kom in i rummet igen så låg Jonas och lillflickan och sov. :)
Jag bad om att få komma upp till bb, men de sa att vi fick vänta lite till.
Vi somnade till alla tre, jag och Michelle i sängen och Jonas i en obekväm fotölj.
Vid fem fick vi komma upp på bb.. och vid halv sex hade vi kommit iordning där och lyckades somna för ett par timmar. Redan vid lite över sju var vi uppe igen :).

I samband med förlossningen gick jag ner från 72,2kg till 66,9kg.
Så det är endel kvar tills jag är nere på normalvikt, men det syns inte så mycket utan magen försvann rätt bra på en gång.


RSS 2.0