TisdagIdag var vi på utvecklingssamtal på dagis.. Miliam fick inte vara med, utan han var inne i lekrummet under tiden som jag och pappa- jonas samtalade i "lärarrummet".
Miliam fick en himla massa beröm..! För det första så har han utvecklats något enormt i tal under de två månaderna som han nu gått på dagis i prästslätten.. han pratar i långa meningar med en himla massa ord och han pratar ofta o mycket. Han har också utvecklats i sin motorik.. hemma så tar han på sig strumpor, mössa och skor själv, och på dagis även overallen/regnbyxorna. Han har länge försökt ta på sig sina kalsonger själv vilket inte går så jättebra än utan båda benen hamnar ofta i samma "ben".. men snart har han nog lärt sig det också.
Hemma är han fortfarande duktig på att gå på toaletten, men det går mindre bra på dagis. Fröknarna tyckte dock att talet gjorde att det jämnade ut sig för om man tittar på alla förändringar som skett för Miliam den sista tiden så kunde det likagärna ha spelat ut även talet. Men det enda som blivit drabbat är blöjan och så middagssömnen med förstås. Men vi kom överens om att de skulle börja försöka att somna honom igen nu. De lyckades ju inte att få honom o somna den första veckan så vi sa att vi skulle försöka låta honom vara vaken istället.. men det har inte funkat så jättebra för han somnar istället i bilen på vägen hem från dags, redan vid halv fem- fem om dagarna.
När han är hemma från dagis så sover han middag i runt 3 timmar, och ÄNDÅ somnar han vid sjutiden igen på kvällen, alltså kräver han mycket sömn.
Men vi får väl se hur det går. :)
Något annat som Miliam utvecklats i är lek.. han leker inte så mycket själv längre utan han leker med sina kompisar nu, både på dagis och utanför. Vilket är kanonbra! Det är jättekul att se honom ihop med kompisar, som igår tillexempel, när vi var hemma hos Liv och Mikaela. Liv och Miliam lekte jättebra ihop och de lekte tillsammans med leksakerna, inte var för sig.
Han lekter givetvis duktigt själv också, fortfarande. Vilket är jättebra det också.. framförallt när vi är hemma.

Han är verkligen superduktig min stora "lilla" pojke! Jag är världens stoltaste mamma! :D

Som sagt.. igår var vi hemma hos Liv. Liv fyllde tre år förra veckan, så vi kom till dem med ett paket. Miliam tyckte det var fantastiskt kul.. och de lekte i flera timmar! Han tycker om Liv hur mycket som helst, och det är ömsesidigt. Så mysigt att se dem ihop!

Nu ligger han inne i sin säng och sover.. det har varit en lång dag idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0