Måndag- tisdag

  

Inskolning på Prästslättens förskola! 

Dag 1:

Första dagen på dagis idag, och det gick kanon! Över förväntan kanske man kan säga till och med?
Miliam lekte och busade från första stund, men mest med leksakerna.. inte med barnen.
Vi var ute i regnet på förmiddagen, men det stoppade inte min lilla fjant från att undersöka allt på utegården. Han cyklade runt runt, tankade sin cykel, lekte i sandlådan, gungade, och sprang i snåret, och allt med ett stort leende på läpparna. :D Han hade fantastiskt kul.. det såg man verkligen! Han tyckte det var skoj att ha mamma med också. Jag har ju inte vart med sedan förra inskolningen (i svängsta) och den minns han ju inte.
 Han åt en himla massa också, vilket är bra. Det var wienerkorv (Usch) och potatismos. Han tog massor och åt upp alltihop :D. Vi ringde pappa- jonas redan vid tolvsnåret så kom han och hämtade oss o Miliam sov middag hemma i sitt rum. Han slocknade på en gång som en liten sengångare och sov sen i ca 3 timmar, tills jag väckte honom.

 

Dag 2:

Idag har det gått hur bra som helst på inskolningen, verkligen. Blev allt lite chockad över hur lätt Miliam kom in i lek och allt idag, och över hur snabbt det gick!
Vi kom en halvtimme för sent idag, var alltså på dagis vid halv tio, och då skulle avdelningen ut i skogen för vandring och lek. Vi följde givetvis med och när vi var framme på "deras" plats i skogen så satte vi oss ner och åt frukt, sen lekte de en mattelek som barnen var superduktiga på, Miliam var lite feg dock.
Efter det fick barnen springa och leka och direkt fann Miliam en kompis som han busade o busade med.. De lekte inne bland några buskar som de sa var ett rymdskepp, och sen fiskade de bland stenarna och bjöd både mig och fröknarna på den infångade fisken ;).
När vi sen gick tillbaka till dagis efter ett par timmar så höll han till och med pojken i handen. :)
Idag har det varit fint väder, soligt men lite kallt, vilket jag har uppskattat mkt, eftersom vi har vart ute hela dagen. Miliam har lekt med barnen i sandlådan, cyklat med dem och lekt på "berget". Han har till och med lärt sig namnen på ett par av barnen.

Han fick önska en sång idag på sångstunden, givetvis valde han "nyss så träffa jag en krokodil..." som är favoritlåten just för stunden. :)

Och så åt vi lunch, även jag åt idag. Det var pasta carbonara och jag kan ju lätt säga att jag ska fråga kökspersonalen efter receptet för fy tusan så gott det var! Det tyckte Miliam med, han öste på med både pasta carbonara och med broccoli o han åt upp alltihop. :D
Efter maten så var de ute och lekte igen och stannade sen ute resten av eftermiddagen. Åt till och med mellis ute, då Miliam åt två mackor(!) och en halv apelsin. Gud vad hungrig han verkar bli av så mkt utelek som det är på dagis. :D Kanon att han äter!

Vi har även ordnat med Miliams säkerhet idag. Jag är väldigt glad över att personalen är så måna om säkerheten och verkligen tar tag i det, o tar hänsyn till våra "önskemål". Idag hade de möte på dagis tillsammans med rektor och ett par fröknar ifrån varje avdelning, där de gick igenom Miliams säkerhet och efteråt så bad de mig om bilder på de som får hämta Miliam samt de som absolut inte får hämta. Bilder på de som får hämta- mig, jonas, mormor o morfar- ska jag ta med mig imorgon. Har ju de bilderna som vi använde på dagis i svängsta :). Och bilder på de som absolut inte får hämta skrev vi ut idag från facebook, eftersom att jag inte har några + att de ska vara så aktuella som möjligt. :)
Bättre att ta det säkra före det osäkra när det handlar om min underbara son! :)

Miliam sov inte alls på dagis idag utan han var klarvaken och lekte som tusan mellan 9.30- 15.15 då vi gick hem. Däremot var han helt slut när han satte sig i vagnen för hempromenaden och slocknade på en gång, men hann vakna igen innan vi kommit hem.

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0