OnsdagInskolning dag 3

Idag gick vi till dagis i tid jag o Miliam. Vi tog ett annat håll så att idag kom vi fram runt 5 i nio och inte en halvtimme för sent :P.
Barnen började med att leka, och sedan fruktstund och mattespel vilket var omtyckt.
Efter frukten så var det dags att gå ut.. Jonas kom lagom till uteleken och Miliam blev överlycklig! De spelade bandy, lekte på berget, lekte i sandlådan och cyklade massor. Jag tror nästan att de tyckte det var minst lika kul på dagis båda två. Jonas har till och med börjat fundra på att byta yrkesinriktning och gå på förskolelärare istället. Så det måste ju vara ett gott tecken.
Efter förmiddagens utelek så var det dags för sångstund och sen lunch. Idag önskade Miliam två låtar, (jag gick in i en affär och krokodilsången) och han tyckte det var kanonkul och han var väldigt med i rörelserna till skillnad från igår då han satt helt stilla.
Idag var det fisk med potatis och någon kall dressing/sås och till det- pizzasallad + morötter. Miliam gillade inte alls maten idag, det märks att han är min son. Han petade lite i fisken och smakade ett par bitar (utan att vi ens bad honom om det) och så åt han en och en halv potatis + 3 bitar morötter. Men sen vägrade han mer.. och såsen vägrade han ens att smaka, men han äter inte sås här hemma heller så det är inget konstigt med det.
Jag trodde nästan att han åt fisk på dagis, men tydligen inte. :( Synd, det som är så nyttigt och viktigt att få i sig.
Efter maten lekte Jonas, Miliam och de andra barnen på golvet med bilar och andra saker.. de andra barnen verkade fästa sig i Jonas de också.. och Miliam blev lite avundsjuk, men även stolt över att det faktiskt är hans pappa! haha
Efteråt så gick barnen, vi och fröknarna ut igen. Denna gången lekte Miliam väldigt mycket uppe på berget, hela tiden tror jag nästan.. tillsammans med Jonas. Han skrattade så han kiknade hela tiden, och Jonas verkade ha lika kul han. :D
Första olyckan hände idag också :( Miliam bajsade ner sig bara en liten stund innan vi skulle gå hem :/. Men det är sånt som händer, och jag är faktiskt impad på att det ärden första olyckan på dagis hittills. Både jag och fröknarna trodde han skulle få ett bakslag nu när det var nytt ställe, nya barn och allt. Men tydligen inte.. men jag ska inte säga för mkt, det kan ju bli ett bakslag när han börjar vara där själv. Bara att hålla tummarna för att det inte blir det.
Nu ligger han och sover lillfjanten, han somnade i bilen när vi körde från dagis. Och maten står på spisen, den ä'r snart klar nu, så det är nog dags att väcka Miiam nu :).

Tisdagkväll

Just nu ligger lilla Miliam och sover. Han var dödstrött efter en låång dag på dagis!
Som sagt så somnade han i vagnen, men han vaknade innan vi ens hunnit hem igen.. allt som allt sov han nog bara i knappt 45 minuter.
När vi kom hem så kikade Miliam på Pettsson o Findus- nya favoritfilmen :) och så sjöng vi krokodilsången ett par gånger han och jag. Sen kom Anna på besök :) vi pratade lite skit och så åt Miliam o Anna brownies, medan jag lagade mat. Jag veet att det inte är det ultimata.. dvs att äta kakor innan middagen, men idag fick han göra det eftersom Anna var här och skulle åka hem precis efter och Miliam hade blivit lovad fika.
Och otroligt nog så orkade han faktiskt äta en portion med ris också efteråt, däremot inga snitzlar och ingen sås.. utan bara torrt ris :S.
Bara han inte får ont i magen nu, så mkt som han har ätit idag. Nu ligger han iallafall i sin säng och sover,.. och innan han somnade så sa han att han ville till dagis imorgon och leka med barnen.. han verkar verkligen trivas på det nya dagiset. :) Så himla bra!
Måndag- tisdag

  

Inskolning på Prästslättens förskola! 

Dag 1:

Första dagen på dagis idag, och det gick kanon! Över förväntan kanske man kan säga till och med?
Miliam lekte och busade från första stund, men mest med leksakerna.. inte med barnen.
Vi var ute i regnet på förmiddagen, men det stoppade inte min lilla fjant från att undersöka allt på utegården. Han cyklade runt runt, tankade sin cykel, lekte i sandlådan, gungade, och sprang i snåret, och allt med ett stort leende på läpparna. :D Han hade fantastiskt kul.. det såg man verkligen! Han tyckte det var skoj att ha mamma med också. Jag har ju inte vart med sedan förra inskolningen (i svängsta) och den minns han ju inte.
 Han åt en himla massa också, vilket är bra. Det var wienerkorv (Usch) och potatismos. Han tog massor och åt upp alltihop :D. Vi ringde pappa- jonas redan vid tolvsnåret så kom han och hämtade oss o Miliam sov middag hemma i sitt rum. Han slocknade på en gång som en liten sengångare och sov sen i ca 3 timmar, tills jag väckte honom.

 

Dag 2:

Idag har det gått hur bra som helst på inskolningen, verkligen. Blev allt lite chockad över hur lätt Miliam kom in i lek och allt idag, och över hur snabbt det gick!
Vi kom en halvtimme för sent idag, var alltså på dagis vid halv tio, och då skulle avdelningen ut i skogen för vandring och lek. Vi följde givetvis med och när vi var framme på "deras" plats i skogen så satte vi oss ner och åt frukt, sen lekte de en mattelek som barnen var superduktiga på, Miliam var lite feg dock.
Efter det fick barnen springa och leka och direkt fann Miliam en kompis som han busade o busade med.. De lekte inne bland några buskar som de sa var ett rymdskepp, och sen fiskade de bland stenarna och bjöd både mig och fröknarna på den infångade fisken ;).
När vi sen gick tillbaka till dagis efter ett par timmar så höll han till och med pojken i handen. :)
Idag har det varit fint väder, soligt men lite kallt, vilket jag har uppskattat mkt, eftersom vi har vart ute hela dagen. Miliam har lekt med barnen i sandlådan, cyklat med dem och lekt på "berget". Han har till och med lärt sig namnen på ett par av barnen.

Han fick önska en sång idag på sångstunden, givetvis valde han "nyss så träffa jag en krokodil..." som är favoritlåten just för stunden. :)

Och så åt vi lunch, även jag åt idag. Det var pasta carbonara och jag kan ju lätt säga att jag ska fråga kökspersonalen efter receptet för fy tusan så gott det var! Det tyckte Miliam med, han öste på med både pasta carbonara och med broccoli o han åt upp alltihop. :D
Efter maten så var de ute och lekte igen och stannade sen ute resten av eftermiddagen. Åt till och med mellis ute, då Miliam åt två mackor(!) och en halv apelsin. Gud vad hungrig han verkar bli av så mkt utelek som det är på dagis. :D Kanon att han äter!

Vi har även ordnat med Miliams säkerhet idag. Jag är väldigt glad över att personalen är så måna om säkerheten och verkligen tar tag i det, o tar hänsyn till våra "önskemål". Idag hade de möte på dagis tillsammans med rektor och ett par fröknar ifrån varje avdelning, där de gick igenom Miliams säkerhet och efteråt så bad de mig om bilder på de som får hämta Miliam samt de som absolut inte får hämta. Bilder på de som får hämta- mig, jonas, mormor o morfar- ska jag ta med mig imorgon. Har ju de bilderna som vi använde på dagis i svängsta :). Och bilder på de som absolut inte får hämta skrev vi ut idag från facebook, eftersom att jag inte har några + att de ska vara så aktuella som möjligt. :)
Bättre att ta det säkra före det osäkra när det handlar om min underbara son! :)

Miliam sov inte alls på dagis idag utan han var klarvaken och lekte som tusan mellan 9.30- 15.15 då vi gick hem. Däremot var han helt slut när han satte sig i vagnen för hempromenaden och slocknade på en gång, men hann vakna igen innan vi kommit hem.

  


RSS 2.0