Bröllop och vaccin

Länge sen det blev ett inlägg här så nu var det dags tycker jag.
I söndags gifte vi oss, jag och jonas, och även barnen var ju såklart med!
Miliam tyckte det var kul och spännande, under själva vigseln stod han och pratade och försökte få kontakt med Jonas hela tiden.. samtidigt som vigselförrättaren sa de välkända orden "så tager du......." så sa Miliam "pappa, pappa är du varm? Pappa, pappa ta av jackan" Det var allt lite svårt att höra allt som vigselförrättaren sa. :P
Han är för söt vår lilla Miliam :)
Efter själva vigseln åkte vi hem till Thomas och Agneta i Ire, där vi åt mat.. Liksom oss andra så tyckte Miliam det var gott, speciellt chokladgodiset. Haha..
Han sprang runt och tjoade och busade som aldrig förr där hemma hos Thomas och Agneta, så när vi skulle åka hem så somnade han i bilen på 2 röda..

Sen när han vaknade dagen efter (igår) så bestämde vi att han skulle få stanna hemma och skippa dagis. Så förmiddagen tillbringade han i soffan framför Nickelodeon.. mamma kom inom en runda också och med sig härifrån tog hon våra bröllopskläder för tvättning inför nästa bröllop, - På fredag. Vilket behövs eftersom Miliam kissade ner finbyxorna, Michelle kräkte ner Jonas skjorta, bröstmjölken läckte igenom min klänning och sist men inte minst så bajsade Michelle ner både sin klänning och sin nya nalleovarall. :P Haha..

På eftermiddagen sen så åkte vi in till vårdcentralen i stan och satte oss i kö för att få influensavaccin. Annie på dagis hade skrämt upp Miliam med att det skulle göra superont så han var lite nervös.. men efter peppning från mig och Jonas så såg han faktiskt fram emot sprutan tillslut, hur man nu kan göra det(?)
När han fick sprutan, i benet, så gjorde han inte en min, han kände inte ens den.. sen fick han ett fint plåster med figurer på och även en gnuggistatuering som belöning..
När vi kom hem så tatuerade vi honom och tusan så stolt han blev :D Jag kom till och med på honom när han hade tänt sänglampan i smyg efter läggdags för att kunna beundra sin tatuering :P haha.. det var en bild på en sån där dinosauriefågel. :)
Han är underabr vår lilla pojke :)

Idag är han på dagis, så jag vet inte om han har reagerat något på vaccinet, men jag gissar att han inte har det för då borde dagis ha hört av sig. Vi ska hämta honom om någon timme..  :)

  

  


Helgen- o fredagen den trettonde

I fredags hände något hemskt.. något som inte får hända.
Jag är så glad att Miliam är så liten som han är.. så att han inte förstår. Och på ett sätt är jag glad att Miliam inte träffat Thomas på så länge... för hur förklarar man för ett så litet barn att någon gått bort?
Miliam älskade Thomas, det vet jag. Han var hos Thomas o Malin mycket när under de första två åren av sitt liv. Det är först nu efter att Malin blev dålig för ungefär ett år sen som de inte träffats lika mycket.
Alltid när Miliam var där så var han lyckig, de lekte massor och hittade på bus.. de tittade på fotboll och de tittade på hockey, eftersom att Thomas och Malins barn spelar.
När vi kom och hämtade Miliam ville han inte alltid hem,. och när Malin o Thomas kom och lämnade honom så ville han egentligen följa med dem tillbaka igen. Han var lycklig där.
Vi ska bli bättre på att hälsa på Malin, Jens, Johan och Jesper. Men Thomas kommer inte vara där.. det känns så sorgligt. Jag vet att Thomas tyckte om Miliam massor,.. alltid när vi träffades i svängsta så stannade han och pratade med oss, även om han egentligen inte hade tid till det. Mötte han mig utan Miliam så frågade han efter honom.. mötte han mig med Miliam så var det mest Miliam som han pratade med.. och som han ville skulle sitta i knät när han körde runt på sin traktor.
Thomas var en underbar människa, och vi saknar honom otroligt mycket!

Igår var jag jätteledsen över det som hänt, men som tur var så var vi inte hemma.. vi följde med min mamma o pappa till min moster, som Miliam kallar "Lola"..
där fick Miliam äta massa godis och bada i Lolas badkar.. vilket var underbart! :D
Han fick även visa upp sin lillasyster och visa hur stolt han var. Han kelade med henne jättemycket igår.
Inatt fick han sova hos mina föräldrar.. och det var bra. Jag vill inte att Miliam ska se mig ledsen för mycket.. han blir så orolig då.
Det är viktigt att han lär sig att se och känna igen olika känslor, men han blir hysterisk när han ser mig gråta.

I eftermiddag kommer mamma och pappa hit med Miliam, och de stannar en stund hos oss också :)

I fredags så hämtade vi Miliam lite tidigare än vanligt och sen åkte vi hem och lagade god mat o hade fredagsmys framför idol... Miliam och lillflickan somnade var sida om mig i soffan tidigt :)

   
   


TisdagIdag var vi på utvecklingssamtal på dagis.. Miliam fick inte vara med, utan han var inne i lekrummet under tiden som jag och pappa- jonas samtalade i "lärarrummet".
Miliam fick en himla massa beröm..! För det första så har han utvecklats något enormt i tal under de två månaderna som han nu gått på dagis i prästslätten.. han pratar i långa meningar med en himla massa ord och han pratar ofta o mycket. Han har också utvecklats i sin motorik.. hemma så tar han på sig strumpor, mössa och skor själv, och på dagis även overallen/regnbyxorna. Han har länge försökt ta på sig sina kalsonger själv vilket inte går så jättebra än utan båda benen hamnar ofta i samma "ben".. men snart har han nog lärt sig det också.
Hemma är han fortfarande duktig på att gå på toaletten, men det går mindre bra på dagis. Fröknarna tyckte dock att talet gjorde att det jämnade ut sig för om man tittar på alla förändringar som skett för Miliam den sista tiden så kunde det likagärna ha spelat ut även talet. Men det enda som blivit drabbat är blöjan och så middagssömnen med förstås. Men vi kom överens om att de skulle börja försöka att somna honom igen nu. De lyckades ju inte att få honom o somna den första veckan så vi sa att vi skulle försöka låta honom vara vaken istället.. men det har inte funkat så jättebra för han somnar istället i bilen på vägen hem från dags, redan vid halv fem- fem om dagarna.
När han är hemma från dagis så sover han middag i runt 3 timmar, och ÄNDÅ somnar han vid sjutiden igen på kvällen, alltså kräver han mycket sömn.
Men vi får väl se hur det går. :)
Något annat som Miliam utvecklats i är lek.. han leker inte så mycket själv längre utan han leker med sina kompisar nu, både på dagis och utanför. Vilket är kanonbra! Det är jättekul att se honom ihop med kompisar, som igår tillexempel, när vi var hemma hos Liv och Mikaela. Liv och Miliam lekte jättebra ihop och de lekte tillsammans med leksakerna, inte var för sig.
Han lekter givetvis duktigt själv också, fortfarande. Vilket är jättebra det också.. framförallt när vi är hemma.

Han är verkligen superduktig min stora "lilla" pojke! Jag är världens stoltaste mamma! :D

Som sagt.. igår var vi hemma hos Liv. Liv fyllde tre år förra veckan, så vi kom till dem med ett paket. Miliam tyckte det var fantastiskt kul.. och de lekte i flera timmar! Han tycker om Liv hur mycket som helst, och det är ömsesidigt. Så mysigt att se dem ihop!

Nu ligger han inne i sin säng och sover.. det har varit en lång dag idag.

Veckan som gått..

Nu är det söndag och ännu en vecka har gått.
Det har varit långa dagar på dagis denna veckan också, förrutom på tisdagen då jag och jonas bestämde oss för att hämta med syskonvagnen.. visst, vi var inte där mkt tidigare för vi var tvugna att först gå inom preem och tanka däcken. Men vi kom väl mellan tre och halv fyra. Miliam somnade i vagnen på vägen hem och fick sova ett tag innan vi tillslut väckte honom och busade lite.
I tosdags så fick Miliam vara hemma från dagis, för då skulle vi ta kort till tidningen för att visa upp lillasyster.
Vid halv tolv drog vi oss ner mot mödravården där korten skulle tas.. efter att vi var klara där så körde vi hem till mormor o morfar, för vi skulle följa med mormor till agneta, maja och filip.
Miliam hade superkul med Filip, de spelade innebandy och lekte med bilar. Sen åt vi pannkakor och följde med till filips hockeyträning. Det var superhäftigt, och Filip var kanonduktig! :D
Miliam och Maja sprang runt och busade på läktaren och hade superkul.. sen bar det av hem till mormor o morfar, där pappa-jonas väntade. Vi lagade wok och köttbullar o makaroner (efter beställning från Miliam).
På fredagen sen så åkte vi ut till agneta och tomas i ire.. det är alltid lika trevligt, och Miliam stormtrivs verkligen där. Denna gången fick både Miliam och lillasyster presenter.. Miliam har fått massor av presenter nu sista tiden och är verkligen superglad :D. Han ritar i ritblocken nästan varje dag, o han leker med sina bilar och med sina apor.
I ire beställde vi pizza, men miliam hade inte direkt tid att äta egentligen utan han ville bara ner på golvet, bland bilarna och leka.
Igår (lördags) så kom Jonas mamma och hennes sambo hit, så jag o miliam ställde oss o bakade chokladbollar och äppelmuffins, det blev kanongott! Även av dem fick Miliam present, en bil + gubbe i duplo.
Efter att de åkt hem så gjorde vi risgrynsgröt och äppelmos. Det var dock ingen mer än jag som vågade smaka äppelmosen :( Inte ens godisgrisen Miliam. Jonas och Miliam har lekt sig helt svettiga idag.. både kurragömma och spöken :)
Idag vet jag inte vad som sker direkt. Pappa- Jonas är på jobbet idag.. Miliam ville ut, men det är väldigt ruggigt väder så vi får se om jag går med på det... om ett par timmar kanske.. :)


Lillasyster

Nu har Miliam gått och blivit storebror! Världens bästa och stoltaste storebror kan tilläggas! :)
Det blev en liten lillasyster som var 49 cm lång och vägde 3245 gram, hon kom den 27/10. Värkarna startade den 26/10 och det var då jag och Jonas åkte in till förlossningen, Miliam blev hämtad på dagis av mormor där han skulle vara på natten. Det blev till och med att han stannade två nätter.. och det gick hur bra som helst. Tisdagen jobbade mormor så då fick han och morfar vara ensamma och leka hela dagen, tills mormor kom hem vid två-tiden.
På onsdagen så kom pappa- jonas och hämtade Miliam på kvällen och sen busade de hela kvällen hemma och det blev väldigt sent för Miliam, men lycklig var han. Dagen efter skulle jag komma hem med lillasyster, så då blev det mormor som hämtade på dagis återigen.. och sen kom vi med lillasyster hem till mormor och morfar vid sex på kvällen. Då låg Miliam redan och sov.. så det fick bli att väcka honom och sen presentera honom för lillasyster. Det gick bättre än väntat men han brydde sig väl inte direkt.
Däremot nu i helgen så har Miliam fäst sig otroligt vid lillasyster, han tycker hon är så liten och söt och han vill trösta henne varje gång hon gnyr. Han springer fram för att klappa henne på huvudet, och så vill han ha henne med överallt så att han ska kunna visa upp henne. På dagis och sådär tillexempel.. :)
Varje morgon när han vaknar frågar han "var är lillasyster?" och sen springer han inte och kelar med henne i vår stora säng :)
Myspys <3Världens finaste barn! <3

RSS 2.0